Uređenje sportsko-rekreacijske zone “Bunarić – Javorica”

Udruga mladih Krik Slatina započinje sa provedbom građanske akcije Sportsko – rekreacijska zona Bunarić – Javorica u suradnji s udrugama Klub urbane kulture i Biciklistički klub Slatina.

Konkretni ciljevi ove građanske akcije su:

 

 

 

  • urediti i popularizirati pješačke i biciklističke staze koje prolaze kroz šumu između izletišta Bunarić i jezera Javorica (markirati staze planinarskim oznakama i obnoviti postojeće oznake);
  • postaviti poučne ploče na temu flore i faune spomenutog područja;
  • postaviti poučnu ploču na ulazu na jezero Javorica o nastanku jezera;
  • urediti vježbalište na otvorenom;
  • organizirati sportska događanja.

Šumsko područje Bunarić – Javorica idealno je za aktivan boravak u prirodi, trčanje, hodanje, bicikliranje zbog dinamične konfiguracije terena i prekrasne bukove šume. Želimo potaknuti sve nas na korištenje tog prostora, stjecanje zdravih navika i stvaranje nove turističke ponude.

Prva aktivnost, uređenje biciklističke i pješačke staze uz postavljanje poučnih ploča, održat će se 06. lipnja u 09:00 sati na Bunariću.

U nedjelju 07.06. na tom području održava 5. biciklistička utrka XC Bunarić u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u akciji i kreiranju novih sadržaja u Slatini. Udruga mladih Krik osigurava sav potreban alat, materijale i osvježenje za volontere.

Projekt financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice “Slagalica” iz Osijeka u sklopu decentraliziranog modela financiranja ”Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva”.

Organizacijski tim Udruge maldih Krik
Kontakt: Jasenka Plantak Kotur, 098 660 272